Laserontharing

Zeg vaarwel tegen ongewenste haartjes

Ongewenste haartjes, wie heeft er geen last van? Een groot deel van ons leven gaan we ze te lijf met scheermesjes, ontharingscrème, waxen…

Keer op keer opnieuw. Het blijven tijdelijke oplossingen die veel tijd kosten… en veel geld.
Gelukkig bestaat er een definitieve oplossing: laserontharing.

Een moderne technologie die meer en meer gevraagd wordt door vrouwen en mannen die zorg voor zichzelf willen dragen.

Hoe werkt laserontharing?

Haar bevat melanine, waardoor het zijn kleur krijgt. De laser zendt een puls van puur licht (1 golflengte van 810nm) uit dat door het melanine wordt geabsorbeerd en in warmte wordt omgezet. Deze energie wordt via de haarwortels doorgegeven aan de haarzakjes die vernietigd worden zonder het omliggende weefsel aan te tasten. De haarzakjes (of haarfollikels) zijn volledig uitgeroeid en dus groeien de haartjes niet meer terug

Wat zijn de voordelen van permanente ontharing?

Laserontharing is zonder twijfel de meest efficiënte vorm van epilatie. Reeds  een paar dagen na de eerste sessie zie je een sterke vermindering van de beharing, en na gemiddeld 8 sessies wordt het eindresultaat bekomen. Dit betekent dus een belangrijke tijd- en geldbesparing! Bovendien is het ook de meest comfortabele manier van epileren. Ook leuk meegenomen: de kwaliteit van je huid verbetert. Je zal geen last meer hebben van ingroeiende haartjes, huidirritaties of ontstekingen en ze zal zijdezacht aanvoelen

Is laserontharing definitief?

De resultaten van permanente laserontharing zijn zonder meer indrukwekkend, Het overgrote merendeel van onze klanten vindt dit dan ook een erg bevredigende ervaring.

Hoewel deze techniek werd erkend als de meest efficiënte ontharingsmethode, kan het geen totale ontharing garanderen. De resterende haartjes zullen dunner, fijner en pigmentloos zijn. Het aantal behandelingen wordt sterk bepaald door onder andere jouw huid- en haarkleur, de haardikte en het aantal haren per huidoppervlak gebied. Daarnaast spelen hormonen (pubertijd of menopauze) én medicatie ook een grote rol.

Laserontharing kan het ontstaan van nieuwe haarzakjes als gevolg van hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze, hormonale onbalans) niet voorkomen. In dit geval worden opvolgsessies gepland.

De haargroeicyclus

Haar doorloopt drie groeifasen. Een laserbehandeling heeft enkel invloed op de haren die zich in de actieve groeifase bevinden (anagene fase). Tijdens de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase) zijn het haar en de haarfollikel niet langer met elkaar verbonden. De laser heeft dus geen effect tijdens deze laatste twee fasen.

Aangezien niet alle haren in de behandelde zone zich tegelijkertijd in de actieve fase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere sessies te plannen voor een optimaal resultaat.

 

Aantal sessies

Het doel is om in zo weinig mogelijk sessies zoveel mogelijk haarzakjes te vernietigen. Om ervoor te zorgen dat alle haartjes behandeld kunnen worden in hun actieve fase zijn er gemiddeld 8 cycli nodig.

Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van verschillende factoren en de fysiologie van elke persoon.

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt wordt aanbevolen.

Tijdens de eerste gratis sessie bekijken onze laseristes de haalbaarheid van de behandeling en nemen ze de tijd om u te informeren over alle aspecten van de behandeling.

Hoeveel sessies heb je nodig?

Haargroei doorloopt drie fasen. Een laserbehandeling heeft enkel invloed op de haren die zich in de actieve groeifase bevinden. Tijdens de overgangs- en de rustfase zijn het haar en de haarfollikel niet langer met elkaar verbonden. De laser heeft dus geen effect tijdens deze laatste twee fasen.
Aangezien niet alle haren in de behandelde zone zich tegelijkertijd in de actieve fase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere sessies (gemiddeld 8) in te plannen voor een optimaal resultaat.

Daarnaast wordt het aantal sessies sterk bepaald door onder andere de kleur, de dikte van de haartjes, het aantal haartje per huidoppervlak, je huidskleur, en de zone die je wil epileren. Ook hormonen (pubertijd of menopauze) én medicatie spelen ook een grote rol.

Tijdens het eerste gratis consult bekijken onze laseristes de haalbaarheid van de behandeling en nemen ze de tijd om u te informeren over alle aspecten van de behandeling.

Is het pijnlijk?

Dit is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt.
Onze lasers zijn uitgerust met een “chilltip” De top van de laser die in aanraking komt met de huid wordt permanent tot -8°C gekoeld waardoor de ontharing op de meest effectieve en comfortabele manier gebeurt. Bovendien zal onze laseriste het toestel op jouw individuele noden naar efficiëntie en comfort afstellen. Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos en is, in tegenstelling tot andere behandelingen of lasers, geen verdovende crème nodig.

Eén ding is zeker: ontharen met onze laser is minder pijnlijk dan waxen of harsen, elektrisch epileren of IPL (pulserend licht).

Kunnen alle delen van het lichaam worden behandeld?

De meeste delen van het lichaam kunnen worden behandeld.
Uitzondering is de onderkant van de wenkbrauw – vanwege de nabijheid van het oog – en getatoeëerde zones.

 

Zijn er contra-indicaties?

Er zijn zeer weinig contra-indicaties.
De meest voorkomende zijn het nemen van fotosensibiliserende producten, zwangerschap en borstvoeding.
Om risico’s uit te sluiten overloopt onze laseriste uw medische voorgeschiedenis tijdens het eerste gratis consult.

Wat doe je best voor je behandeling?

Gebruik geen wax, pincet of elektrische epilator gedurende 30 dagen voor uw sessie. Kom met een geschoren (de dag ervoor) en schone huid naar de sessies, zonder make-up of deodorant. Het is raadzaam om de dagen voorafgaand aan de behandeling zonnebaden en zelfbruinende crèmes te vermijden.

En wat doe je na de behandeling?

Uw huid kan op de behandelde zone na de behandeling rood en licht gezwollen zijn (tot 48 uur voor de meest gevoelige huid).
Behandel dit als zonnebrand:

  • Breng twee keer per dag een vochtinbrengende crème aan totdat de roodheid verdwijnt.
  • Bescherm de behandelde zone minimaal 2 dagen tegen Uv-stralen ( zonnecrème factor 50, kleding…).
    Na enkele dagen zie je de behandelde haartjes teruggroeien … en geleidelijk uitvallen.

Heeft u nog een vraag?

We geven je graag advies en beantwoorden al je vragen

CONTACTEER ONS

Wenst u te starten?

Boek je afspraak online of kom langs in één van onze partnercentra